Om disse sidene

Hei, og velkommen til disse sidene med alt av informasjon om hvordan man søker jobb, med særlig vekt på hvordan man utformer søknadsbrevet og CV-en. Alt for mange lar tilfeldighetene råde i jobbsøkerprosessen, og resultatet er dessverre altfor ofte at man ender opp med en dårligere jobb enn det man ønsker seg – eller til og med at man faller utenfor arbeidsmarkedet. Med andre ord er det å skrive jobbsøknader og CV, ofte sett på som noe kjedelig herk, noe av det aller viktigste du gjør her i livet. Det kan være forskjellen på å leve ut dine drømmer og å havne i en jobb der du bare drømmer om helgen allerede på mandag.

Å søke jobb kan være svært krevende, spesielt fordi det så ofte ender opp med negative tilbakemeldinger som kan gi dårlig selvtillit og over tid også psykiske problemer. Man ser stadig nyhetsoppslag om søkere som har søkt på hundrevis av jobber uten å få napp hos ønskede arbeidsgivere. Sannheten er at slike saker egentlig ikke er så nyhetsverdige, fordi de er mye mer vanlige enn det folk klar over. I dag er det slik at selv en jobb på Kiwi eller Clas-Ohlson kan ha hundrevis av søkere. Da skal det mye til å lykkes, og det sier seg også selv at negative svar ikke nødvendigvis betyr at det er noe galt med deg. Det fantes bare noen andre som passet bedre, eller kanskje var i familie med sjefen.

Å jobbe målrettet og seriøst med CV og søknad kan imidlertid gi mange dramatisk bedre resultater. Du kan få frem hvorfor nettopp du er den som passer best til en bestemt stilling.